Skiffer, skiffervägg och sten

 

Skiffer är en så kallad metamorf bergart och består av finkornigt sediment. Metamorfa bergarter bildas när de utsätts för höga tryck och temperaturer, till exempel genom att de trycks djupare ned i jordskorpan genom årtusenden. Tryck- och temperaturförändringarna innebär att bergartens mineralsammansättning ändras och bergarten genomgår metamorfos. Skiffer, gnejs och marmor är exempel på metamorfa bergarter.

När det gäller skiffer finns också olika typer av skiffer, bland annat lerskiffer, glimmerskiffer och kvartsitskiffer. Själva skiffern är ett miljövänligt naturmaterial som bryts i klov i dagbrott, vilket ger stenen den naturligt vackra, oregelbundna, råa ytan. Utbudet av färger och strukturer är många och har skiftande kvaliteter. ArtStone Skiffermiljöers produkter består utav lerskiffer.

 

Ladda ned broschyr här (PDF)

 Ladda ned prislista här (PDF)

Här hittar Ni vackra miljöbilder!

Grey Canyon (ART-ST01-P013)


Skiffern har en nordisk granitgrå färg som passar oss i ”landet lagom”. Söker du efter en skandinavisk touch för ditt inne eller uterum är det här en bra produkt att använda som väggskiffer, till en fondvägg eller i gillestugan.
Namnet leder dig lite till Grand Canyon och vilda västern och även om skiffern känns stilren så livar den upp ett rum bra och skapar spänning i en miljö.
Skiffern kommer i moduler och är granitgrå till färgen.

Lagervara
Finns även som hörnsten för ytterhörn.

Sarek Black (ART-ST01-S019)


Mörk, gråsvart sten som passar utmärkt för beklädnad av en fondvägg, en öppen spis, i en vinkällare eller i ett badrum.
Stenen har lite känslan av funkis och är bra om man vill bryta av mot ljusare delar i rummet.
Sarek Black kommer i stenmoduler som gör att man ser snabbt resultat i arbetet.

Lagervara
Finns även som hörnsten för ytterhörn.

Grand Canyon Rust (ART-ST06-S020)


Skiffret ger ett exklusivt intryck och den oregelbundna ytan skapar en livfullhet som får rummet eller miljön att lysa upp.
Den grå färgnyansen blandas upp av rostinslag som ger svar på vad natursten är. Grand Canyon Rust passar till det mesta, fondväggar, pelare, murstockar, vinkällare. Både till små och stora ytor.
Grand Canyon Rust kommer i moduler som underlättar arbetet. Färgen går i tonen rostgrå.

Lagervara
Finns även som hörnsten för ytterhörn.

Stripe Gray (ART-ST11-P018)


Stripe Gray är ett stilrent väggskiffer i modulform som passar utmärkt för minimalistiska miljöer. Den grå färgen på stenen ger ett elegant intryck och passar som avbrytande fondvägg i ett vitt badrum eller i ett vardagsrum.
Stripe Gray kommer i färgen grå, men har även ljusare inslag i sig som gör själ för namnet natursten!

Lagervara

Diamond Rock-2 Black (ART-WT01-S023-2)


Klassiskt skiffer på nät. Golv eller väggskiffer som skapar en härlig, rustik känsla i hemmet eller i offentliga miljöer, med en tidlös elegans. Den oregelbundna formen ger en naturlig, lantlig och romantisk känsla. Huggna kanter.
Ett perfekt skiffer för gör-det-självare! Det är en lättskött naturprodukt i blyertsgrå färg. 2 st nät ger 1 m2.

Lagervara

Diamond Rock-4 Black (ART-WT01-S023-4)


Klassiskt skiffer på nät. Golv eller väggskiffer som skapar en härlig, rustik känsla i hemmet eller i offentliga miljöer, med en tidlös elegans. Den oregelbundna formen ger en naturlig, lantlig och romantisk känsla. Huggna kanter.
Ett perfekt skiffer för gör-det-självare! Det är en lättskött naturprodukt i blyertsgrå färg. 4 st nät ger 1 m2.
 
Lagervara

Diamond Rock-10 Black (ART-SMP018C-10)

 
Klassiskt skiffer på nät. Den oregelbundna formen ger en naturlig, lantlig och romantisk känsla. Huggna kanter. Skiftar mellan 8-12 mm i tjocklek. 10 st nät ger 1 m2. Tänkta i första hand för dem lite mindre miljöerna.

Lagervara

Slater-46 Black (ART-WT01-S018)

 
Black Slate är ett svart rektangulärt väggskiffer. De raka linjerna skapar en stilren, lite mer strikt och lugn känsla som passar i exempelvis en hall eller entré, i badrummet eller i ett modernt kök. Tidlöst och snyggt elegant! Ej kalibrerad. Skiftar mellan 10 - 15 mm i tjocklek. Ger en livfull vägg!
Stenen har måtten 40x60 cm och finns som namnet avslöjar i svart.

Lagervara


ArtStone Skiffermiljöer Produktinformation

Skiffer har blivit ett av det mest trendriktiga materialen för både inne och utemiljöer. Tänk dig en fondvägg av sten! Den ger en rustik känsla samtidigt som naturens egna material skapar hemtrevnad och mysfaktor. Vi säljer skiffer i ett flertal färger och former som smälter samman med andra naturmaterial som trä, glas och stål och färger du redan har i ditt hem.

Det är lika lätt att arbeta med skiffer och skiffer på nät som kakel och mosaik. Det fungerar på samma sätt.

Tänk på att:

Skiffer och granit är ett naturmaterial som vid fukt kan ge utfällningar av mineraler och järnoxider som finns lokalt i stenen (ger en ton av rostfärg). Detta kommer och går vartefter att järnoxiden förintas och utfällningarna kryper oftast in igen och förr eller senare försvinner dem.
Kemiska tvättmedel och annan syra (t ex kaustiksoda) får ej användas!
Skiffer och granit är underhållsfritt vid rätt montering och endast ljummet såpvatten används vid rengöring.
Skifferolja kan användas för att förstärka och fördjupa stenens färg.
Stenen är frosttålig vid rätt montering och med rätt underlag.
Resistent mot alger och mossa.
Lång livslängd!
Läs mer om hur du monterar skiffer i vår Manual för montering av skiffer.